_DZ56084
Wedstrijdzwemmen
_DZ56158
Wedstrijdzwemmen
_DZ56152
Wedstrijdzwemmen
previous arrow
next arrow
MASTERS

Naast de verschillende Ambitie en Blijf Actief-trainingsgroepen, hebben we ook een MASTERgroep binnen het wedstrijdzwemmen. Dit is een groep voor zwemmers van 23+ die het leuk vinden om te trainen, af en toe een wedstrijd te zwemmen of voor zwemmers die toewerken naar triatlons of open water wedstrijden.

De Mastergroep is opgedeeld in twee programma’s:

  • TRIATLETEN-programma
  • recreACTIEF-programma

Binnen het TRIATLETEN-/ wedstrijdgroep hebben de zwemmers de keuze uit het deelnemen aan de borstcrawlcursus, conditietrainingen of beiden. 

  • Borstcrawlcursus:​  Mogelijkheid om te werken aan de borstcrawl techniek en accenten die tijdens openwater- of triatlonwedstrijdenaan de orde komen​.

  • Trainingen​: Deze zijn eerste helft van het seizoen gericht op LAC- of Masterwedstrijden. Tweede helft van het seizoen start periodisering richting het openwater- of triatlonseizoen.

  • Wedstrijden:​  We stimuleren het deelnemen aan Masterswedstrijden, LAC-wedstrijden of deelnemen aan triatlon-/ openwaterwedstrijden 

Binnen het recreACTIEF-programma hebben de zwemmers ook keuzemogelijkheden:

  • Borstcrawlcursus:​ Mogelijkheid om te werken aan de borstcrawl techniek om zo de zwemtrainingen nog beter uit te voeren en nog beter te werken aan de fitheid en gezondheid. 
  • Conditietrainingen:​ Trainingen zijn gericht op lekker zwemmen, uitgedaagd worden in trainingen​. Je doel om te zwemmen is vooral fit en gezond te voelen en eventueel grenzen te verleggen. De trainingen faciliteren hierin. ​Om variatie in programma aan te bieden, is er de mogelijkheid om naast het zwemmen mee te doen aan de looptrainingen selectie​
  • Wedstrijden​: Je vindt het prima om geen wedstrijden te zwemmen. Je komt vooral om lekker te trainen.​ Indien je aan wedstrijden deel wilt nemen, stimuleren we je om deel te nemen aan Masterswedstrijden. Dit zijn wedstrijden, waarbij gezelligheid centraal staat en wedstrijd eigenlijk bijzaak is.

Trainingsmomenten vinden plaats op zaterdagochtend (vanaf 7.00 uur) en dinsdagavond (vanaf 18:30 uur). Optioneel op donderdagochtend (vanaf 6:00 uur). Locaties zijn Zeesterbad en Drie Essenbad

Hello.